Vereniging voor Beleidsonderzoek
 

Congres 'Vormgeving van Informatiegedreven Criminaliteitsbeheersing'

25 sepDen Haag - Over de inzet van wetenschap, technologie en publiek-private samenwerking voor effectieve criminaliteitsbestrijding

Het congres 'Vormgeving van Informatiegedreven Criminaliteitsbeheersing' zal worden gehouden op woensdag 25 september in Den Haag. Hier wordt alles aan de orde gesteld wat u wilt weten over integreren van Big Data en A.I. binnen Politie en Justitie. Technologie lijkt maar slechts van klein belang vergeleken met de organisatorische, juridische en beleidsmatige consequenties hiervan. Het plenaire ochtendprogramma wordt geopend door Edwin Bakker (Hoogleraar Terrorisme Studies Universiteit Leiden & Onderzoeksdirecteur Politie Academie), gevolgd door onder andere Paul Huijser (Portefeuillehouder Innovatie Openbaar Ministerie), Erik Ploegmakers (Algemeen Directeur Fox-IT) en Annemieke de Vries (Directeur Wetenschap en Technologie, NFI). Het ochtendprogramma wordt afgesloten door Peter de Kock (Oprichter Pandora Intelligence & Professor Crime & Safety Tilburg University). 

In parallelsessies zullen verschillende inspirerende sprekers ingaan op de verscheidende onderwerpen die criminaliteitsbeheersing beter zouden maken als de inzet versterkt wordt. Enkele van deze onderwerpen zijn: publieke-private samenwerking, Sensing en algoritmes, forensische innovatie maar ook informatiesystemen over het functioneren van de politie zèlf komt aan de orde. Tijdens deze sessies kunt u in discussie gaan met de sprekers en andere deelnemers. Uiteindelijk zal vanuit elke sessie een aanbeveling worden gepresenteerd die de basis leggen voor de plenaire afsluiting. 

Tijdens de afsluiting zullen strategen vanuit de praktijk en politiek de randvoorwaarden formuleren voor een stappenplan. Praat mee over de toekomst op 25 september in Den Haag!

Meer informatie en aanmelden


Terug
Copyright © 2019 Alle rechten voorbehouden
Volg ons ook op Linkedin: linkedin