Vereniging voor Beleidsonderzoek
 

Datagedreven werken binnen de overheid

05 aprDen Haag - Driedaagse Leergang van ScienceWorks

Dit voorjaar organiseert ScienceWorks haar jaarlijkse leergang ‘datagedreven werken binnen de overheid’, waarbij gedurende drie dagen aandacht wordt besteed aan hoe data kan bijdragen aan de ontwikkeling en effectiviteit van beleid. De leergang zal plaatsvinden op 5, 12 en 17 april.

Er bestaat een behoefte bij de overheid, zowel op nationaal als sub-nationaal niveau, om meer inzicht te krijgen in de mogelijkheden om data-analyse te gebruiken bij het vormgeven en onderbouwen van beleid. Data kan bijdragen aan de ontwikkeling en effectiviteit van beleid. Maar binnen welke randvoorwaarden is dit haalbaar?

Deze leergang heeft als doel om de verwachtingen en doelstellingen op dit gebied op een realistische manier in beeld te brengen, om zodanig te kunnen omgaan met vraagstukken van ethische en maatschappelijke aard.

Gedurende de leergang zal u aan het werk gaan met de case study ‘’Leefbaarheid in Den Haag’’. De case study zal u in staat stellen met meer begrip van beleidsmatige en technische randvoorwaarden met nieuwe datatoepassingen te leren omgaan. U bent hierdoor beter in staat om data-analisten aan te sturen, te ondersteunen en te begrijpen.

De leergang richt zich primair op: beleidsonderzoekers, kennismanagers en datamanagers bij de overheid.

VBO-leden kunnen deelnemen tegen gereduceerd tarief

Meer informatieTerug
Copyright © 2019 Alle rechten voorbehouden
Volg ons ook op Linkedin: linkedin