Vereniging voor Beleidsonderzoek
 

Driedaagse leergang 'Werken met Algoritmes en Big Data binnen de Overheid'

17 aprOnline - Op 17, 24 april en 8 mei houdt ScienceWorks een driedaagse leergang over verantwoord werken met Algoritmes en Big Data binnen de Overheid.

Gezien de huidige omstandigheden met betrekking tot de COVID-19 situatie, wordt de driedaagse leergang digitaal aangeboden.Big Data en Algoritmes roepen zoveel vragen en discussie op dat dit een effectief gebruik binnen de overheid kan belemmeren. Omdat de overheid verantwoordelijk is voor de ethische aspecten en de privacybescherming kunnen de kansen voor toepassing vaak pas met vertraging tot stand komen. Toch zijn deze kansen voor het genereren van nieuwe inzichten juist binnen de overheid groot. De overheid beschikt immers over de data en kan als geen ander verbindingen tot stand brengen die tot nieuwe inzichten kunnen leiden. Om deze kansen optimaal te benutten dienen publieke organisaties op een zorgvuldige manier kennis te nemen over de toepassingen van de technische perspectieven van morgen binnen de randvoorwaarden van nu. Zowel op nationaal als op sub-nationaal niveau spelen veelal dezelfde vraagstukken, dus is het zaak om met de meest recente inzichten en technieken aan de slag te gaan.Deze leergang heeft als doel om de verwachtingen en doelstellingen op dit gebied op een realistische manier in beeld te brengen. U leert hiermee om zodanig te kunnen omgaan met vraagstukken van ethische en maatschappelijke aard dat u optimaal de kansen die algoritmes en big data te bieden hebben kunt benutten. Gedurende de leergang zal u aan het werk gaan met een Case Study die zal bijdragen aan meer begrip voor beleidsmatige en technische randvoorwaarden en u in staat stelt met nieuwe datatoepassingen om te gaan.

De coördinator van de Case Study is Frank van Harmelen, Professor Knowledge Representation & Reasoning, Vrije Universiteit van Amsterdam.VBO-leden kunnen deelnemen tegen gereduceerd tariefMeer informatie


Terug
Copyright © 2019 Alle rechten voorbehouden
Volg ons ook op Linkedin: linkedin