Vereniging voor Beleidsonderzoek
 

Leergang Beleidsonderzoek 2019

08 novDen Haag - Op 8, 15 en 22 november 2019 houdt ScienceWorks de Leergang 'Innovatieve Evaluatie voor Effectiever Beleid'. In de leergang zal op een interactieve wijze aan de aanwezigen worden gedemonstreerd hoe men de meest innovatie evaluatietechnieken (zowel ex ante, ex durante als ex post) kan toepassen op beleid.

Een voorname reden voor het organiseren van deze leergang is de realisatie dat er een groeiende behoefte bij de overheid bestaat om de evaluatie van beleid meer te integreren met de beleidsontwikkeling. Evaluatie heeft nu nog vooral het imago van verantwoording en afrekening. Door beleidsevaluatie eerder toe te passen in het stadium van de beleidscyclus kan het van meerwaarde zijn om de effectiviteit van nieuw beleid niet alleen beter vast te stellen maar zelfs te stimuleren. Hierdoor kan de onderzoeker op een positievere wijze betrokken worden bij de inrichting van het nieuwe beleid als het gaat om niet alleen het vaststellen van de gewenste (tussentijdse) resultaten maar ook op het stimuleren van een positieve uitkomst ervan. 

Tijdens de interactieve Leergang Beleidsonderzoek leert u van onder andere Peter van der Knaap, Frans Leeuw en Maurice Fransen en met behulp van Case Studies over de nieuwste methoden om uw beleidsonderzoek te optimaliseren en zo bij te dragen aan het vormgeven van effectiever beleid. Daarnaast zullen zowel een onderzoeksmanager van een grote gemeente als een evaluatie-expert van rekenkameronderzoek (nog nader te bepalen)  als vakdocent een bijdrage aan deze leergang leveren.

De Vereniging voor Beleidsonderzoek VBO is een van de samenwerkende partners. Voor leden van de VBO geldt gereduceerd tarief.

Registratie en meer informatie
Terug
Copyright © 2019 Alle rechten voorbehouden
Volg ons ook op Linkedin: linkedin