Vereniging voor Beleidsonderzoek
 

Uitreiking NSV-VBO Prijs voor Beleidsonderzoek 2014

14 novVBO-kringOp 13 november is de tweejaarlijkse NSV-VBO Prijs voor Beleidsonderzoek uitgereikt aan de winnaar tijdens de bijeenkomst Kennis in praktijk, VBO 20 jaar beleidsonderzoek bij Panteia te Zoetermeer.

De prijs is bedoeld voor het beste beleidsonderzoek en/of beleidsadvies, dat in de vorm van een wetenschappelijk artikel of rapport is ingezonden. Aan de prijs is een geldbedrag verbonden van 1.000 euro. Uit 18 inzendingen koos de jury drie genomineerden. De prijs is gewonnen door Manja Bomhoff, Ninke Paus en Roland Friele (NIVEL) voor hun rapport Niets te klagen. Onderzoek naar uitingen van ongenoegen in verzorgings- en verpleeghuizen. Dit rapport is tot stand gekomen in opdracht van het Ministerie van VWS.

De twee andere genomineerden waren: W. Oortwijn, V. Thio en M. Wilkens (Ecorys) met het artikel op basis van eerder rapport: Het effect van het verplicht eigen risico. En B. Bieleman, M. Boendermaker, R. Nijkamp en J. Snippe (Intraval) met hun rapport: Dwars door verbanden. Evaluatie pilot aanpak multiprobleemgezinnen stad Groningen

 
De jury kende twee bijzondere vermeldingen toe: aan C. Pater, H. Sligte en E. van Eck (Kohnstamm Instituut) voor Verklarende evaluatie: een methodiek. En aan J. Allen, R. van der Velden (ROA) voor Skills for the 21st century: implications for Dutch education.

Juryrapport 2014VBO lid: VBO


Terug
Copyright © 2019 Alle rechten voorbehouden
Volg ons ook op Linkedin: linkedin