Vereniging voor Beleidsonderzoek
 

Kennis voor Beleid

Kennis voor BeleidOp 2 juni 2015 werd het eerste exemplaar van het boek Kennis voor Beleid - Beleidsonderzoek in Nederland aangeboden aan dr. Ellen van Schoten, secretaris  van de Algemene Rekenkamer.

Kennis voor beleid - Beleidsonderzoek in Nederland - schetst een beeld van een aantal belangrijke aspecten van een vakgebied dat zijn wortels in de wetenschap heeft, maar waarvan de takken in alle domeinen van beleid reiken. Beleidsonderzoek speelt een onmiskenbare rol bij de ontwikkeling, uitvoering en (her)overweging van beleid bij alle lagen en sectoren van de overheid, bij organisaties in het maatschappelijk middenveld, maar ook steeds meer in het bedrijfsleven.

De redactieleden en 22 auteurs hebben hun sporen verdiend in wetenschap, beleid en beleidsonderzoek. Dit boek is een tweede uitgave van het boek uit 2005. De wens om de eerste uitgave te verbeteren in een tweede druk ervan heeft geleid tot een vrijwel geheel nieuw boek.
Het wordt aanbevolen aan beleidsonderzoekers (werkzaam bij interne onderzoeksafdelingen van overheden, bedrijven of onderzoeksinstituten), opdrachtgevers van beleidsonderzoek, beleidsontwikkelaars en uitvoerders, toezichthouders en niet in de laatste plaats aan studenten die zich daarvoor laten opleiden.

Dit boek kwam tot stand met bijdragen van de Vereniging voor Beleidsonderzoek VBO en de Vereniging voor Statistiek en Onderzoek VSO.

Meer informatie en bestellen
Copyright © 2019 Alle rechten voorbehouden
Volg ons ook op Linkedin: linkedin