Inzichten en tools voor effectief onderzoek

Met beleid te werk gaan is een uitdaging naarmate er meer onzekerheid is, bijvoorbeeld door gebrek aan kennis of een snel veranderende, complexe beleidsomgeving. De noodzakelijke energietransitie, de doorwerking van ICT-ontwikkelingen op de samenleving en de recente en plotselinge impact van het COVID19-virus zijn voorbeelden van ontwikkelingen die laten zien dat de beleidsonzekerheid momenteel groot is en zich voordoet op vele terreinen. 

Dit programma helpt bij het adequaat inzetten van onderzoek voor het verbeteren van beleid/strategie of het presteren van een project of organisatie in een complexe omgeving die voortdurend in verandering is.

In deze Masterclass wordt besproken hoe beleidsonderzoek (waar beleidsevaluatie een onderdeel van is) een rol kan spelen in het tot stand brengen van beter beleid.

Modules van het programma worden verzorgd door zeer ervaren sprekers uit wetenschap, beleidsonderzoek en beleid. De masterclass wordt gehouden op verschillende data tussen 23 november 2021 en 25 januari 2022, van 14.00 tot 19.00 uur. Het vindt online of in Amsterdam plaats.

Medewerkers van de VBO-leden kunnen deelnemen tegen 10% korting op de inschrijfprijs.

Meer informatie
Ga naar boven