Naarmate er meer onzekerheid is voor organisaties en overheden, bijvoorbeeld door gebrek aan kennis of een snel veranderende, complexe beleidsomgeving, is met beleid te werk gaan een uitdaging. 

In deze Masterclass van UvA bespreken we hoe beleidsonderzoek (waar beleidsevaluatie een onderdeel van is) een rol kan spelen in het tot stand brengen van beter beleid. Dit doen we langs twee invalshoeken. Ten eerste gaan we in op hoe beleidsonderzoek kan helpen beter zicht en grip te krijgen op een beleidsomgeving die dynamischer en kritischer is. En hoe beleid geformuleerd en geïmplementeerd kan worden in een dergelijke ambigue omgeving. Ten tweede door van relatief nieuwe ontwikkelingen binnen het beleidsonderzoek te laten zien wat ze kunnen.

De Masterclass wordt georganiseerd en geleid door dr. Jos Mevissen. Hij heeft als voormalig mede-oprichter van VBO-lid Regioplan Beleidsonderzoek meer dan 35 jaar ervaring met beleidsonderzoek en is momenteel onder andere redactievoorzitter van het open access e-journal BeleidsonderzoekOnline en zelfstandig adviseur voor beleidsonderzoek. 

Modules van het programma worden verzorgd door zeer ervaren sprekers uit wetenschap, beleidsonderzoek en beleid.

Voor wie
Dit programma is voor onderzoekers, bestuurskundigen of adviseurs die kennis willen opdoen van nieuwe ontwikkelingen en tools in hun vakgebied. En voor onderzoekers die de relatie met beleidsmakers en politiek effectiever willen laten zijn. 

Data
Dinsdag 2 februari 16.00-20.00 uur
Dinsdag 9 februari 16.00-20.00 uur
Dinsdag 2 maart 16.00-20.00 uur
Dinsdag 9 maart 16.00-20.00 uur
Dinsdag 16 maart 16.00-20.00 uur
Dinsdag 23 maart 10.00-14.00 uur
Dinsdag 30 maart 16.00-20.00 uur

Leden van de VBO kunnen deelnemen tegen gereduceerd tarief.

 

Meer informatie
Ga naar boven