Op 28 mei organiseert VIDE, in samenwerking met Inteval, in Den Haag een inspirerend minisymposium over de toepassing van kunstmatige intelligentie (AI) in beleidsevaluatie en de mogelijkheden om evaluatieonderzoek responsiever en meer ‘bottom-up’ te doen. Het belooft een boeiende bijeenkomst te worden waarin de raakvlakken tussen deze ‘actuele topics’ binnen de beleidsevaluatie verkend worden.

Tijdens dit minisymposium, onder leiding van Frans L. Leeuw (Universiteit van Maastricht), presenteren de experts: Steffen Nielsen (Deense Nationale Onderzoekscentrum voor Arbeidsomgeving) en Francesco Mazzeo Rinaldi (University of Catania) hun nieuwe boek over de potentieel transformerende uitwerking van AI op beleidsevaluatie.

Daarnaast gaan de sprekers Cristina Magro (International Evaluation Academy IEAc), Miyabi Babasaki, Echica van Kelle en Peter van der Knaap (IOB-evaluatie) in op actuele uitdagingen en ontwikkelingen op het gebied van evaluatieonderzoek. Het belooft een bijeenkomst te worden vol nieuwe inzichten, inspirerende discussies en waardevolle verbindingen met collega's uit binnen- en buitenland.

Programma
15:30 - 16:00 uur: Inloop met koffie/thee
16:00 - 17:30 uur: Presentaties en inhoudelijke discussie
17:30 - 18:00 uur: Borrel met gelegenheid tot netwerken

Meer informatie en inschrijven via onderstaande link

Meer informatie
Ga naar boven