Op dinsdag 9 maart organiseren de Vereniging van Universiteiten (VSNU) en het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO) samen het VSNU-ISO Verkiezings-Kennisontbijt “Onderwijs en Onderzoek: van onschatbare waarde”. Het Kennisontbijt duurt van 09.00 tot 10.00 uur en is via een livestream vanuit uw (thuis)kantoor te volgen.

Kamerleden en vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties gaan onder leiding van moderator Jaap Jansen in gesprek over nut en noodzaak van investeringen in onderwijs en onderzoek. Waarom is het belangrijk om, ook tijdens een crisis, te blijven investeren in onderwijs en onderzoek? Hoe hebben deze investeringen invloed op alle sectoren in Nederland? Hoe maak je effecten van investeringen tastbaar? Worden deze investeringen op de juiste wijze gewaardeerd? Deze en meer vragen zullen tijdens het Verkiezings-Kennisontbijt worden beantwoord.

Coen Teulings (hoogleraar en oud-directeur CPB) en Hugo Erken (hoofd internationale economie Rabobank) zullen vanuit economisch oogpunt spreken over het waarderen van investeringen in onderwijs en onderzoek. Kamerleden Jan Paternotte (D66) en Dennis Wiersma (VVD) geven twee politieke perspectieven en Quinta van Kelle (ISO bestuurslid) zal het belang voor studenten toelichten. Binnenkort zullen er nog meer sprekers worden bekendgemaakt.

Meer informatie
Ga naar boven