Onderzoek naar duiding en weging van signalen van radicalisering, terrorisme en extremisme in opdracht van het regionale samenwerkingsverband Noord-Holland: Samen Veilig

Signalen van radicalisering, extremisme en terrorisme kunnen overal vandaan komen: van scholen tot overheidsinstellingen tot sportclubs. Om te bepalen of die zorgen terecht zijn en om actie vragen, hebben drie Zorg- en Veiligheidshuizen in Noord-Holland een werkwijze ingericht: het Integraal Informatie Overleg (i2o). Deelnemers van gemeenten, politie en het Openbaar Ministerie bespreken daarin het signaal en bepalen wat er (al dan niet) mee gebeurt.

In opdracht van het regionale samenwerkingsverband Noord-Holland: Samen Veilig onderzocht DSP in 2021 hoe signalen van radicalisering, extremisme en terrorisme in het i2o worden gewogen en geduid. In het onderzoek werkt DSP samen met Bureau Alpha. In het bijzonder keken ze naar de wijze waarop de lokale samenwerking in de praktijk werkt. Ze gaven het onderzoek vorm als lerende evaluatie. 

 

Lees verder
Ga naar boven